RESOLUCIÓ D’ESQUERRES PER LA INDEPENDÈNCIA SOBRE EL CAS PALU

La República Catalana, un dic contra la corrupció

Després dels judicis polítics per haver facilitat la votació sobre la independència de Catalunya el 9-N ha començat un altre tipus de judici que té la corrupció,  la malversació de fons, el tràfic d’influències, la falsedat en document mercantil, el frau fiscal, la apropiació indeguda i tot tipus de tripijocs i irregularitats com fil conductor del finançament dels partits –singularment CDC- com a qüestió principal.

L’espoliació de què va ser objecte el Palau de la Musica Catalana durant anys – Millet feia i desfeia al Palau de la Música des de 1981- a mans d’un conjunt de miserables saquejadors no solament presenta una imatge escruixidora de corrupció i males pràctiques de la flor i nata de la societat catalana, que patrocinava, subvencionava i no sols auditava el Palau i mirava cap a altre costat, ja que és difícil de creure que no en sabessin res, sinó que projecta una ombra molt inquietant sobre les presumptes pràctiques fraudulentes per finançar-se del partit hegemònic de l’autonomia catalana, CDC.

Esquerres per la Independència considerem que l’anomenat “cas Palau” està políticament i intencionalment dirigit no sols a fer justícia i a rescabalar el Palau tot delimitant les responsabilitats polítiques i la corrupció en un circuit corruptor / corromput Ferrovial-CDC. Això pot ser veritat però ens temem que només es una petita part de la veritat i que amaga, entre les ombres, altres objectius.

Considerem també que, darrera d’una tramitació judicial tan perllongada i confusa, s’amaga la intencionalitat política d’embrutar i posar en qüestió tot el conjunt de la lluita pel referèndum i la República Catalana Independent. Refusem amb tota energia qualsevol intent d’empastifar el procés d’alliberament però, alhora aquest no hauria de servir per exculpar ningú i cal reclamar responsabilitats per activa i per passiva a aquelles persones i grups polítics vells i nous que han tingut alguna responsabilitat en els fets.

Entenem que els responsables, partícips o beneficiaris dels fets han d’assumir les seves responsabilitats econòmiques i polítiques. I exigim que es talli de manera clara i contundent amb les practiques tèrboles i s’apartin de l’escena política els personatges que s’han aprofitat del desgavell autonomista sota la monarquia espanyola.

Precisament per nosaltres acabar amb aquesta corrupció i amb la seva impunitat, tenir una llei transparent del funcionament i finançament dels partits polítics, afavorir la participació i control popular de l’acció política, va estretament lligat amb la construcció de la nova República Catalana Independent. El cas Palau és una oportunitat immillorable per posar les bases d’una República lliure de corrupció i d’impunitat.

About the Author: esquerresxsisi