República Catalana, Democràcia, Llibertat! [Comunicat ExI]

Davant la situació política oberta amb el referèndum del dia 1 d’octubre, la repressió desfermada per l’estat espanyol, l’empresonament d’en Jordi Sànchez i en Jordi Cuixart, els intents de liquidació de l’autogovern i de la mateixa democràcia, des d’Esquerres per la Independència:
  1. Saludem la decisió del Parlament català de complir i fer complir les lleis de referèndum i transitorietat jurídica i proclamar, d’acord amb els resultats del Referèndum d’autodeterminació, celebrat el dia 1 d’octubre, proclamant que Catalunya es constitueix en un estat independent en forma de república. Com hem dit sempre, el projecte republicà va més enllà de la simple eliminació de la figura d’un monarca, i suposa la possibilitat de construir un sistema polític i social basat en la igualtat de tota la ciutadania sigui quin sigui el seu origen, gènere o orientació sexual, el respecte als drets i llibertats, la separació de poders i, en definitiva, els valors de la justícia i el progrés.
  1. Denunciem l’actitud autoritària i contrària a qualsevol mena de diàleg o negociació per part de l’estat espanyol. Des del seu cap, fill de l’hereu de Franco a qui ningú no ha escollit, passant pel seu govern i una oposició titella, i acabant per una judicatura de tradició classista i totalitària totalment subjugada als poders polítics i econòmics, l’estat espanyol només ha sabut respondre amb repressió i regressió dels drets democràtics al clam massiu del poble català i a les reivindicacions de la resta dels paissos catalans i dels altres pobles d’Espanya .
  1. Cridem, conseqüentment, la mobilització pacífica, a la resistència política, social i ciutadana a l’aplicació de l’article 155 que, en part, ja fa setmanes que s’ha començat a desplegar intervenint les finances catalanes i tombant totes i cada una de les iniciatives legislatives del nostre Parlament. El compliment de les Lleis aprovades pel nostre Parlament, la defensa de les nostres llibertats, de les institucions i representants legítims i la insubmissió als dictats dels colpistes és la clau per aturar la deriva autoritària i guanyar la llibertat i la independència del nostre poble.
  1. Exigim la immediata posada en llibertat del presos polítics, la fi de la persecució policial i judicial contra l’independentisme i la retirada de les forces d’ocupació desplegades en territori català. Cal una mobilització massiva i permanent en defensa dels drets democràtics i les llibertats fonamentals.
  1. Felicitem el conjunt del poble català per la seva capacitat d’organització i empoderament, que han de servir com a garant de la democràcia i del desplegament d’un procés constituent de caràcter participatiu i popular que serveixi per aprofundir en el camí de la democràcia política, econòmica i social.
  1. Emplacem a totes les organitzacions i partits polítics, a tots els sindicats i en especial a CCOO i UGT a mobilitzar-se en defensa de la República catalana i a aportar dins del debat constituent les demandes d’aprofundiment de la democràcia, participació, justícia social i igualtat que defensen.
  1. Fem una crida a la solidaritat internacionalista amb el poble català. A Catalunya es juga avui la possibilitat d’una ruptura democràtica que afavoreixi tota la ciutadania i tots els pobles oprimits per la monarquia espanyola. La derrota de Catalunya significaria un retorn al passat més fosc de l’estat espanyol i la confirmació de la deriva autoritària que recorre Europa. Demanem, doncs, el suport actiu de totes les persones, organitzacions i estats que, arreu del món, defensin un futur de justícia i llibertat.
Visca la República catalana independent!
Països Catalans, octubre de 2017+

About the Author: esquerresxsisi