Referèndum, República: Sí!

Referèndum, República: SÍ!

Esquerres per la Independència

 

Davant l’acord de la majoria del Parlament, expressat a la Qüestió de Confiança i al Debat de Política General, de dur a terme un referèndum sobre la independència de Catalunya es compti o no amb el vistiplau de l’Estat espanyol, la plataforma Esquerres per la Independència anunciem una nova campanya de suport al referèndum com a eina democràtica perquè la ciutadania decideixi el futur polític del país. Des d’Esquerres per la Independència creiem que el referèndum com expressió de la sobirania del poble català és el millor mecanisme per culminar el procés de Ruptura Democràtica nacional i social en curs, i que permetrà, a més, sumar el màxim de suports, més enllà d’opcions polítiques concretes, al projecte de construcció de la nova República Catalana.

L’Estat espanyol és un projecte polític fracassat incapaç de presentar cap alternativa davant el tsunami democràtic que han suposat les mobilitzacions socials sobiranistes a Catalunya els darrers anys. Una prova d’això és la judicialització del conflicte polític, la manca de diàleg i la repressió orquestrada des de les institucions de l’Estat amb connivència amb l’oligarquia espanyola.

Renovem el compromís de treballar de manera oberta i transversal amb totes les persones d’esquerres per eixamplar la base social favorable a la Ruptura i establir un nou marc de convivència favorable als interessos de les classes populars. Per garantir la celebració del referèndum sobre la independència; per votar «Sí» i guanyar-lo; per desplegar el procés constituent d’una República Catalana que volem lliure i igualitària, afirmem, com venim fent-ho des de la nostra constitució a finals d’estiu de 2014, que la construcció de la República Catalana independent és una oportunitat immillorable per bastir una societat justa, solidària, amb un estat radicalment democràtic que vetlli pels drets socials i el just repartiment de la riquesa.

Per tot això, les organitzacions, entitats i persones que vam posar en marxa la campanya de les Esquerres pel SíSí el 9N, i que després vam decidir prosseguir l’acció comuna sota la denominació d’Esquerres per la Independència de cara a les plebiscitàries del 27S, hem enfortit el nostre convenciment que l’única via per assolir la plena emancipació social és a través de la construcció de la República Catalana independent.

Ens posem, doncs, a treballar per a la celebració del referèndum i per guanyar el «Sí». Fem una crida a tots els sectors, organitzacions i persones d’esquerres que vulguin contribuir a la construcció d’un futur de justícia social i de llibertat nacional a afegir-se a aquesta nova campanya d’Esquerres per la Independència.

Refèrendum, República: Sí!

Esquerres per la Independència

Novembre, 2016