Rajoy descarrila la tercera via

El president espanyol ha vingut en un viatge fugaç a Barcelona -no va arribar a les dues hores- amb l’objectiu de reblar el diàleg autista de la seva vicepresidenta, la Sra. Sáenz de Santamaría.

Va fer com els nens, robar el mocador i sortir corrent. Que ja se sap que si t’entretens amb el catalans sempre acaben demanant més diners i ara, a sobre, demanen urnes.

Vistos els il·lusionants resultats de l’Operació Diàleg i fidel a si mateix no va fer grans esforços propositius. El que havia de dir ja ho havien dit Ana Pastor, Manuel Chaves, Pepe Blanco, Magdalena Álvarez, Francisco Álvarez-Cascos, Rafael Arias-Salgado, José Borrell … Prometre els 4.000 milions de sempre per Rodalies. No va aplicar ni tan sols la correcció de l’índex del cost de la vida, va fer un panegíric de l’obra pública espanyola i, també dels portentosos avenços que realitza l’alta velocitat espanyola en l’eix Madridterraneo tan demanat per l’empresariat local, valencià, murcià i meridional andalús.

Al costat d’algunes absències significatives, l’obra de teatre, avorrida de tan repetida, va generar poca complicitat entre les personalitats desocupades que van acudir a l’acte i que, amb el seny de què són titulars gairebé exclusius, es preguntaven que, si en una cosa tan material i visible com l’obra pública els havien enganyat tot el segle, segurament les seves promeses de diàleg portaven les terceres vies a descarrilar. Que l’hi diguin a Duran deien uns als altres.

I ja se sap que, quan un prudent català comença a pensar que amb aquesta gent no hi ha res a fer, encara que li costi, encara que trigui comença a estirar de la rauxa.

About the Author: esquerresxsisi