Les esquerres publiquen el seu «Llibre Roig» per convèncer indecisos

Des de David Fernàndez a Toni Comin, passant per Raül Romeva, David Companyón, David Minoves, Blanca Serra, Isabel Pallarès, Josep Maria López Llaví… Les esquerres independentistes han decidit moure fitxa contra aquells unionistes que critiquen la totalitat del procés català amb l’argument que és una maniobra d’Artur Mas per continuar manant, per canviar-ho tot perquè no canviï res. En un espai tan emblemàtic com la seu nacional de Comissions Obreres (CCOO), Esquerres per la Independència ha presentat aquest dimarts el llibre Tot un país per decidir. El llibre dels colors per la República Catalana Independent. “Catalunya és un país amb una majoria social d’esquerres, i els indecisos són gent que està en el nostre espai de treball polític i social”, ha reflexionat Elvira Duran, de Socialisme Catalunya i Llibertat.

Tenint clara aquesta premissa, ha instat el conjunt dels assistents i simpatitzants a estendre les reflexions independentistes en cadascun dels seus àmbits “de lluita”. “El procés constituent és una oportunitat d’or per a tots nosaltres, per als que volem un país socialment més just”, ha apuntat, mostrant-se confiada que el conjunt de reflexions que surten reflectides al llibre “siguin profitoses per obrir el debat”.

“Entenem la independència com una eina que ens permetrà redibuixar la societat, i caldrà que les esquerres hi siguem d’una manera visible i destacada, en tot aquest procés”, hi ha afegit Montserrat Mata (Procés Constituent).

El llibre s’ha publicat amb llicència Creative Commons, amb l’esperança que “el debat arribi a tots els barris, a totes les empreses”, en paraules d’Alfons Bech (EUiA).

 

“Cap transformació social” sense independència

“No aconseguirem cap transformació social a casa nostre sense disposar de la nostra sobirania, de la nostra independència”, afirma el conjunt del col·lectiu. I hi afegeix: “Només aconseguirem la nostra independència si assumim col·lectivament que la República Catalana independent ha de ser un país millor, més democràtic, més participatiu, més just socialment.”

Per convèncer els indecisos d’esquerres sobre aquestes afirmacions, Esquerres per la Independència recull una vintena de reflexions sobre relacions laborals, mesures anticorrupció, a favor de l’habitatge, contra el patriarcat, a favor dels drets i llibertats del col·lectiu LGTBI, sobre el model energètic…

 

Notícia extreta de Nació Digital.

About the Author: esquerresxsisi