Homs reu de la injustícia

L’esquerra ha mirat sempre a Francesc Homs amb suspicàcia. Ara està complint la condemna d’11 mesos d’inhabilitació i 30.000 € de multa per complir amb un mandat popular. Per permetre al poble que s’expressés facilitant que pogués votar. Les esquerres som radicalment democràtiques. Rebi, per tant, Francesc Homs tota la nostra solidaritat.
Aprofitem l’ocasió per fer algunes reflexions:
1. El judici i les sentències del 9-N és la venjança de l’Estat espanyol contra el poble de Catalunya que es va mobilitzar votant massivament.
2. Ja des de la dictadura els treballadors i les classes populars sabem que, com no es pot encausar al conjunt dels ciutadans, les forces repressives s’acarnissen en uns pocs. Així és com volen atemorir al poble en lluita.
3. La venjança del poder s’exerceix a través de lleis cada vegada més antidemocràtiques i tribunals que es transformen en executors i còmplices de la injustícia.
4. En la seva defensa Homs, davant el tribunal, no va negar els fets però va posar de manifest que en cap cas havia desobeït al Tribunal Constitucional. Ni va haver-hi referèndum, ni consulta, com a conseqüència de la tempestuosa reunió al Palau de Pedralbes es va posar en marxa un procés participatiu que no amb els requisits previstos per la consulta suspesa. El desencadenant del judici no és cap il·licit jurídic, són les 2.344.828 persones que van participar-hi.
5. La sentència no condemna al diputat Homs sinó que conculca la democràcia representativa establerta a la constitució del 78. El poble és sobirà i exerceix la seva sobirania a través dels seus representants, els diputats i els senadors. La sentència dictada per motius estrictament polítics trenca el sistema representatiu constitucional no sols de la circumscripció electoral en el que va ser votat sinó que és un acte il·legítim que afecta tots els ciutadans espanyols. A partir d’ara els debats parlamentaris perdran legitimitat. És un error polític que el PDeCAT substitueixi el diputat Homs.
6. És sorprenent que el diputat Homs no tingui el privilegi de la immunitat parlamentària per uns fets anteriors a ser elegit com diputat. Com primera conseqüència va ser jutjat trencant la unitat del procediment que el separava dels altres processats en el temps, en el lloc i en la jurisdicció.
7. Segons la constitució espanyola la competència per jutjar a un diputat rau en el Tribunal Suprem. Les seves sentències són fermes i executives. Així es trenca el principi garantista de doble grau de la jurisdicció penal pel que totes les sentencies són revisables per una instància superior. Acabaran al Tribunal Europeu de Drets Humans? I qui va presidir el judici al Francesc Homs al 9-N? El Sr. Carlos Lesmes: President del Tribunal Suprem i alhora del Consell General del Poder Judicial en agraïment pels seus serveis com a director general d’Administració de Justícia en el govern Aznar amb l’Àngel Acebes i en Michavila. Contemplem la resurrecció del Tribunal d’Ordre Públic.
8. L’últim el suplicatori, tràmit pel qual el Suprem sol·licità permís per jutjar a Homs, va comptar amb el suport del PSC. Vergonya cavallers, vergonya! Encara que ells compten en els antecedents de José Barrionuevo del GAL i del PSOE i de Josep Maria Sala de Filesa.

About the Author: esquerresxsisi