Esquerres pel SíSí reclama concretar el mandat del 9N: eleccions immediates per a un procés constituent

L’espai polític creat en el marc de la consulta expressa la voluntat de continuar treballant

Des d’Esquerres pel SíSí volem agrair, agrair-nos, el fet d’haver pogut participar en un 9N històric, haver col·laborat activament en el seu èxit i haver contribuït a fer possible que una alternativa clarament descafeïnada respecte de la Consulta anteriorment plantejada hagi pogut tenir una lectura política de primera magnitud gràcies a la participació massiva i exemplar de la ciutadania. Una participació que encara continua i que cridem a fer-ho fins el dia 25 de novembre.
En la important participació assolida en els barris populars urbans i metropolitans també hi té a veure la campanya que de manera intensa hem tirat endavant des d’Esquerres pel SíSí. 35 actes i debats públics, més de 100.000 díptics informatius repartits a les fàbriques, als instituts, als transports públics, als centres comercials… i un multitudinari Acte Central al Casinet d’Hostafrancs el passat dia 2 de novembre amb la presència de tot el ventall polític de l’esquerra sobiranista, han apropat a la ciutadania el fet que la independència és la millor oportunitat de ruptura democràtica per aconseguir la transformació social.

Els fets esdevinguts aquest 9N tindran conseqüències immediates. El fet principal és la importància inqüestionable de la participació popular. El nombre de vots aplegats, que arriben a més de 2,300.000 persones, amb un alt percentatge de vots favorables a la independència (més del 80%), tot i les dificultats d’un procediment amb excessives mancances i amb una pressió criminalitzadora i atemoridora afegida per part de l’estat espanyol, ha fet visible, un altre cop i de manera encara més contundent, la voluntat política del poble català per la democràcia i per esdevenir una República Catalana Independent. El 9N ha representat un acte de desconnexió de caràcter definitiu amb l’estat espanyol, la construcció d’un nou estat ja ha començat.
En aquest sentit, ens sembla també molt rellevant que un altre 10% més dels ciutadans que van votar estigui per disposar d’un estat propi, trencant doncs, i de manera clara, amb l’statu quo espanyol. I que, fins i tot, més de 100.000 persones haguessin participat i triat el No.

El fet d’haver assolit aquesta fita obre davant nostre un nou panorama que té com a principal resultat fer inevitable la resolució de les aspiracions independentistes en un termini de temps breu. El clam del 9N comporta la necessitat de traduir la voluntat política en un procés que ara ha de ser efectiu: eleccions constituents de manera immediata com a pas previ a la Declaració d’Independència i de la seva ratificació en un referèndum, i a l’inici del procés constituent per definir la nova constitució que ha de ser la base de l’ordenament jurídic que regirà el funcionament de la nova República Catalana.

Des d’Esquerres pel SíSí ens comprometem a treballar amb aquest objectiu immediat.
Una primera decisió presa el dimarts dia 11 de novembre en el plenari d’entitats, partits i sindicats que conformem aquest espai unitari, ha estat la d’assegurar la nostra continuïtat, probablement amb la transformació del seu nom, però amb els mateixos objectius expressats en el nostre manifest fundacional i en els seus 16 punts programàtics.

La feina tot just ha començat. Seguim!.

Esquerres pel SíSí
Barcelona, 13 de novembre de 2014

About the Author: esquerresxsisi