En suport a la 3a Marxa contra l’atur

Disminuir inmmediatament l’atur i la precarietat és possible. Per això necessitem la República Catalana.

Companys i companyes treballadores,
Totes les famílies catalanes tenim el mateix problema: algun dels nostres membres es troba a l’atur. Són molts milers de famílies les que tenen tots els membres en situació d’atur. I els que no estem a l’atur la majoria estem en situació precària. I els que no estem en precari ens veiem obligats a ser “falsos empresaris” perquè ens obliguen a ser “autònoms”, “emprenedors”, en pitjors condicions encara que els assalariats precaris. Sinó que els preguntin a la gent treballadora de Movistar.

Per aquest motiu, aquest atur massiu, despietat, organitzat per fer disminuir els sous i eliminar els drets i els sindicats, és que tenim famílies treballadores per sota del llindar de la pobresa. Molts infants pateixen desnutrició, com a qualsevol país del tercer món. Això no es pot resoldre amb caritat, ni amb només assistència social. L’Estat espanyol, que aprova les lleis i les reformes laborals al dictat de les polítiques neoliberals de la Troika, és el responsable. Hem de desfer-nos d’aquest Estat organitzador del Malestar, no del Benestar.
Esquerres per la Independència donem suport a la III Marxa per una Catalunya sense atur, precarietat i desigualtat, i cridem tota la gent aturada i a tota la ciutadania a donar suport a la III Marxa contra l’atur al seu pas per les ciutats de l’àrea metropolitana i per Barcelona. La manca de treball que afecta també als nostres fills és un problema de totes i tots. No podem creuar-nos de braços davant aquesta xacra! Solidaritat! Justícia! Dignitat!

Però per resoldre aquest problema necessitem canviar les estructures. Necessitem un Estat que intervingui creant ocupació. Un Estat que anul·li les reformes laborals imposades per la Troika. Una nova Constitució que garanteixi el dret al treball digne, no de paraula, sinó organitzant l’economia basada en les necessitats de les persones i la participació dels sindicats i de les treballadores a l’empresa. Que ordeni i organitzi el repartiment del temps del treball.

Això només ho podrà fer una República Catalana. Sota l’Estat de la monarquia espanyola, l’Estat de benestar ja ha desaparegut. El 27S a Catalunya donem un impuls a la ruptura amb els que ens oprimeixen! Cridem a la gent treballadora, al poble i a les organitzacions cíviques i polítiques que els representen a no tenir por, a que trenquin amb la monarquia, filla del franquisme, i defensin una República Catalana sobirana, independent, justa, moderna i avançada socialment.

Pel dret al Treball Digne! Avancem cap a la República Catalana!
Participem i donem suport a la III Marxa contra l’atur!

Esquerres per la Independència
Juliol de 2015

About the Author: esquerresxsisi