Crònica de la presentació de la campanya Esquerres pel SíSí a Llagostera

El passat divendres 17 d’octubre es va fer la presentació de la campanya Esquerres pel SíSí a Llagostera (Gironès, al qual van assistir unes 25 persones.

L’acte, presentat per David Parron, regidor d’Alternativa per Llagostera, va comptar amb les intervencions del llagosterenc Enric Ramionet, que va fer una exposició sobre les relacions històriques entre el món obrer i els moviments d’emancipació nacional, i d’Alfons Bech per part d’Esquerres pel SíSí, qui va presentar la campanya al públic. Posteriorment hi va haver unt torn obert de paraula, per tal de copsar les diferents opinions i enriquir el debat obert.

El públic lamentà la suspensió de la consulta del 9N i la fractura de la unitat política dels partits sobiranistes. Malgrat la decisió unilateral del president Mas, l’opinió més generalitzada va ser la de  participar de la convocatòria del 9N anant a votar, no per donar un baló d’oxigen a Mas, sinó per convertir el nou 9N en una altra gran mobilització ciutadana. Tant la mobilització com la unitat eren dos temes que es veien clau en tot aquest procés. El debat s’explaià sobre la idea de la llista unitària en les properes eleccions al Parlament de Catalunya, havent-hi diferents opinions, gent a favor d’una llista única dels partits sobiranistes i persones a favor d’una candidatarua unitària però nítidament d’esquerres i independentista.

Va ser, en definitiva, una discussió animada que va servir per posar en comú els dubtes reals d’un sector de la gent treballadora envers aquest procés transversal, i sobre les esperances posades en aquest apassionant moment de la història que estem vivint i que, en funció de la mobilització ciutadana, avançarà cap a una banda o recularà cap a l’altra.

Llagostera, 17 d’octubre de 2014

About the Author: esquerresxsisi