COMUNICAT D’ESQUERRES PER LA INDEPENDÈNCIA – SENTENCIA 9N

GRA175. BARCELONA, 23/05/2014.- Una persona introduce hoy una papeleta con las preguntas en el modelo de urna que La Generalitat fabricará para la celebración de la eventual consulta soberanista del próximo 9 de noviembre, un prototipo que es de cartón, plegable y con un coste de dos euros, y que elaborará el Centro de Iniciativas para la Reinserción (CIRE) de Lleida. EFE/Marta PérezL’ofensiva del Regne d’Espanya contra el procés democràtic del poble de Catalunya per decidir el seu futur polític ha viscut diverses etapes. Totes,  però, emmarcades en la conculcació dels drets democràtics per mitjà de  diverses estratègies de la por.

Les estratègies de la ignorància o la inviabilitat de la República Catalana,  com les  absurdes declaracions de vagar per l’espai o la incapacitat de fer  front al pagament  de les pensions, han quedat contínuament  desautoritzades per la pròpia  inoperància de l’Estat.

Finalment, vista la determinació de la majoria independentista, l’Estat espanyol ha  engegat la fase repressiva.

Judicialitzar un conflicte polític, que recull de manera pacífica aspiracions democràtiques i populars, amb sentències contra un procés participatiu no vinculant és la constatació que l’actual Estat espanyol és el continuador del règim imposat amb violència el 1939 contra el govern de la República sorgit  de les urnes.

Unes urnes com les del 9N, que fins i tot sense valor jurídic, volen censurar pel valor polític i emancipador que representen com a expressió de la veu de gairebé 2,4 milions de persones.

El simple fet d’haver jutjat l’exconsellera i diputada Irene Rigau, l’exconsellera Joana Ortega i l’expresident Artur Mas, independentment de la pena que se’ls ha imposat, és un atemptat als principis elementals de la democràcia i la participació popular.

La resposta del nostre poble, davant la demofòbia, serà més democràcia per mitjà d’un referèndum vinculant que doni veu a les legítimes aspiracions de les majories socials de Catalunya.

About the Author: esquerresxsisi