Comunicat d’Esquerres pel SíSí

El nostre país viu una situació de moviment permanent en el camí per guanyar la democràcia que no tenim.

Com a poble volem votar i decidir el nostre futur.  La qüestió més important en aquests moments és la defensa de la sobirania del poble català, sí o sí. Davant els escenaris que es van succeint , constatem que:

– Les institucions del poder espanyol (legislatiu, executiu, judicial, econòmic i mediàtic) estan totes concentrades, avui, en les mateixes mans, i son la causa de la dependència que patim els catalans.

– Aquest poder és conformat per totes les oligarquies de l’actual Estat espanyol. També la catalana. Aquest poder i les seves institucions son els qui neguen, obstinadament, el dret a decidir del poble català.

– Davant aquest poder i les seves pressions, el president Mas i el govern de CiU han suspès la Consulta 9 N en els termes previstos i acatat la suspensió cautelar del TC, instada pel govern espanyol,  amb el suport del PSOE i d’altres forces menors. La consulta que ara se’ns proposa no reuneix les condicions d’aquella acordada pel Parlament i acceptada per la societat civil mobilitzada.

– Les esquerres sobiranistes volem votar en un referèndum decisori o en eleccions que vagin encaminades al mateix fi: un procés constituent cap a la república catalana

– La voluntat de decidir de manera col•lectiva el  nostre futur nacional republicà és inequívoca i majoritària.

– Esquerres pel SíSí ens manifestem i lluitem per la possibilitat de progressar juntes forces polítiques d’esquerres, sindicats, marees, amb una política econòmica i social per l’alliberament nacional i, doncs, contra les retallades constants de drets  i de l’estat del benestar.

– Esquerres pel SiSí cridem a tota la gent treballadora i al conjunt de la ciutadania a mobilitzar-nos aquest diumenge 19 octubre a les 12’30, a la Plaça de Catalunya de Barcelona per expressar ben clarament que Ara és l’Hora.

Catalunya, 16 d’octubre de 2014

About the Author: esquerresxsisi